• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για το κέικ
  • 360 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γραµ. γάλα
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 120 γραµ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή ζάχαρη)
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 100 γραµ. ηλιέλαιο (ή λιωμένο βούτυρο κρύο)
  • Για τα μήλα
  • 3 μέτρια μήλα
  • 2 κ.σ ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ κανέλα
  • Για την καραμέλα cinnamon rolls
  • 120 γραµ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γραµ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανέλα
  • Για επικάλυψη
  • 120 γραµ. άχνη ζάχαρη
  • λίγο γάλα (2-3 κ.σ)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

    Την αφήνουμε να σταθεί 15΄και μετά σερβίρουμε

    Για την μηλόπιτα

    Φανταστική μηλόπιτα με κρέμα από την Αργυρώ ή αλλιώς cinnamon rolls

    Για την γερμανική μηλόπιτα με κρέμα cinnamon rolls, χωρίς γλουτένη, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Υπέροχη μηλόπιτα ή μηλοπιτάκια με κρέμα από την Αργυρώ πανεύκολα και γρήγορα για κάθε περίσταση.

    Για τα μήλα

    • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
    • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα.
    • Ανακατεύουμε με κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη πίτα με μήλα.
    • Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε.
    • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά να γίνει παχύ σαν ξινόγαλο.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι 24χ30 εκατοστά.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

    Για την καραμέλα

    • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
    • Ανακατεύουμε με κουτάλι και αφήνουμε την καραμέλα στην άκρη.

    Για το κέικ μηλόπιτα με κρέμα απ’ την Αργυρώ

    • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπημένα αυγά.
    • Με σύρμα αναμειγνύουμε τα υλικά να ενωθούν.
    • Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα μήλα.
    • Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μίγμα για τη μηλόπιτα.
    • Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί και κουταλιά κουτάλια αφήνουμε την καραμέλα πάνω στη πίτα με μήλα.
    • Με ένα σουβλί ή οδοντογλυφίδα μπλέκουμε τα δυο μίγματα σχηματίζοντας 8άρια.
    • Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα από το μαχαίρι .
    • Για το τελείωμα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρι άχνη με το γάλα.
    • Μόλις το βγάζουμε ζεστό από το φούρνο, περιχύνουμε με το ρευστό γλάσο και αφήνουμε να σταθεί για 15΄ και σερβίρουμε τη ζουμερή γερμανική μηλόπιτα με κρέμα cinnamon rolls.

    Διαβάστε το μυστικό μου για τα τέλεια ρολάκια!

    Δείτε επίσης και το μυστικό επιτυχίας, για να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες μηλόπιτες για τους αγαπημένους σας.

    Αν σας άρεσε η μηλόπιτα με κρέμα από την Αργυρώ χωρίς γλουτένη ή αλλιώς cinnamon rolls, σας προτείνω να δοκιμάσετε και τη φανταστική συνταγή της ανάποδης μηλόπιτας:

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×