Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ.
- Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας με μαχαίρι κατά μήκος (στη μεγάλη πλευρά) στη μέση και στη συνέχεια κάθετα στα 3.
- Έτσι, σχηματίζουμε 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο (σύνολο 12).
- Στα 6 κομμάτια του δεύτερου φύλλου, χαράζουμε 2–3 γραμμές στο κέντρο με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι. Αυτά θα είναι τα “καπάκια” στα μηλοπιτάκια, ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί κατά το ψήσιμο.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα 6 κομμάτια-βάσεις, αφήνοντας περιθώριο γύρω-γύρω.
- Αλείφουμε το περιθώριο με χτυπημένο αυγό.
- Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια-καπάκια με τις χαρακιές και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν καλά.
- Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να φουσκώσουν.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.