Μηλοπιτάκια

Εύκολα μηλοπιτάκια με σφολιάτα, ζουμερή γέμιση μήλου και τραγανή χρυσαφένια κρούστα. Το απόλυτο γλυκό σνακ για το σχολείο, το γραφείο ή με τον καφέ.

Εύκολη
0:45

6 μερίδες

15 λεπτά

30 λεπτά

μηλοπιτακια - μηλοπιτακια ευκολα

Υλικά

Εξοπλισμός

Φόρμα

Φόρμα

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ.
  2. Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  3. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  5. Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας με μαχαίρι κατά μήκος (στη μεγάλη πλευρά) στη μέση και στη συνέχεια κάθετα στα 3.
  6. Έτσι, σχηματίζουμε 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο (σύνολο 12).
  7. Στα 6 κομμάτια του δεύτερου φύλλου, χαράζουμε 2–3 γραμμές στο κέντρο με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι. Αυτά θα είναι τα “καπάκια” στα μηλοπιτάκια, ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί κατά το ψήσιμο.
  8. Μοιράζουμε τη γέμιση στα 6 κομμάτια-βάσεις, αφήνοντας περιθώριο γύρω-γύρω.
  9. Αλείφουμε το περιθώριο με χτυπημένο αυγό.
  10. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια-καπάκια με τις χαρακιές και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν καλά.
  11. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
  12. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό.
  13. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να φουσκώσουν.
  14. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Απόρρητο