Μωσαϊκό του 10λεπτου

Μωσαϊκό του 10λεπτου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που τρώμε χειμώνα καλοκαίρι. Μια θεϊκή εύκολη και απλή συνταγή για όλες τις ώρες.

Δύσκολη
0:20

12

10 λεπτά

10 λεπτά

Μωσαϊκό - κορμόσ μωσαϊκό - μωσαϊκό κορμός - μωσαϊκό με ζαχαρούχο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μπεν Μαρί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

  1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
  5. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  6. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  8. Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  3. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός.
  4. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
  5. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  6. Αν το μωσαϊκό είναι το αγαπημένο σου γλυκό δοκίμασε και την παρακάτω συνταγή.

Απόρρητο