Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
- Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
- Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
- Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
- Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
- Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός.
- Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
- Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αν το μωσαϊκό είναι το αγαπημένο σου γλυκό δοκίμασε και την παρακάτω συνταγή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ