Ένα διαφορετικό μοσχαράκι κοκκινιστό, ζουμερό και νόστιμο, να γλύφετε τα δάχτυλά...

Ένα διαφορετικό μοσχαράκι κοκκινιστό, ζουμερό και νόστιμο, να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κοκκινιστό μοσχαράκι

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τον πουρέ

  • 8 πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχαράκι κοκκινιστό

    Πρώτα θωρακίζουμε το κρέας, για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχάρι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

    Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

    Διαφήμιση

    Για τον πουρέ

    Με μαχαίρι ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο.

    Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.

    Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.

    Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί.

    Αφαιρούμε το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε.

    Για το ψήσιμο

    Βάζουμε το φαγητό σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήνουμε στου φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.

    Σερβίρουμε αμέσως σε ένα πιάτο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×