Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα.
- Τα αφήνουμε 4΄-5΄ να γυαλίσουν.
- Κόβουμε στη μέση την ντομάτα. Τη ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.
- Την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το κρασί.
- Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 ώρα.
- Τότε προσθέτουμε τον αρακά και μετά αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού, για περίπου 30΄.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά.