Μοσχάρι με πεκορίνο

Υλικά

Για το μοσχάρι με πεκορίνο

  • 1½ kg μοσχάρι
  • 400 γρ. τυρί πεκορίνο (ιταλικό)
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το μοσχάρι με πεκορίνο

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το στραγγίζουμε καλά, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το τσιγαρίζουμε.

Ρίχνουμε τα σκόρδα χοντροκομμένα και μόλις πάρει λίγο χρώμα βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι το τυρί το οποίο είναι κομμένο σε μεγάλους κύβους.

Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας απαλά. Το τυρί θα πάρει χρώμα και σχεδόν θα διαλυθεί, έτσι πρέπει να γίνει.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό χλιαρό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ευχαριστούμε την Μάτα Μαλτέζου από τον Πειραιά για αυτή τη συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/mosxari-me-pekorino/