• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μοσχαρίσια μάγουλα

    Μοσχαρίσια μάγουλα

    Μια εύκολη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε μοσχαρίσια μάγουλα στη κατσαρόλα με λαχανικά. Το μυστικό επιτυχίας του φαγητού, είναι το σιγανό μαγείρεμα του κρέατος. Έτσι, θα μαλακώσουν οι ιστοί και θα γίνει μαλακό και ζηλευτό. Συνοδεύστε το με ρύζι και σερβίρετε αυτό το πεντανόστιμο μοσχαράκι σε κάθε περίσταση. Είναι μια συνταγή που μπορεί να σταθεί στο γιορτινό σας τραπέζι και να το απολαύσουν οι καλεσμένοι σας.

    Ξεκινάμε τη συνταγή συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά.

    • Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μοσχαρίσια μάγουλα.
    • Κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω γύρω και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
    • Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
    • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
    • Προσθέτουμε το ζωμό και μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    • Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
    • Στις 2 ώρες ανοίγουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί). Στο τέλος η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.

    Συνοδευτικό για τα μοσχαρίσια μάγουλα

    Το τελειότερο συνοδευτικό για τα μοσχαρίσια μάγουλα είναι το ρύζι αλλά και η πολέντα (Polenta). Πεντανόστιμη, θρεπτική και μοναδική. Φτιάξτε την ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή.

    Επίσης, μάθετε παρακάτω πώς θα διαλέγετε το κατάλληλο κομμάτι μοσχάρι για το φαγητό σας

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×