Μπακαλιάρος στο φούρνο λεμονάτος με πατάτες και λαχανικά. Εύκολο υγιεινό φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και Ω3 λιπαρά, για όλη την οικογένεια. Με μόνο 10...

Μπακαλιάρος στο φούρνο λεμονάτος με πατάτες και λαχανικά. Εύκολο υγιεινό φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και Ω3 λιπαρά, για όλη την οικογένεια. Με μόνο 10 λεπτά προετοιμασία έχεις μπακαλιάρο στο φούρνο για μια ισορροπημένη διατροφή στο οικογενειακό τραπέζι. Δοκίμασε το!

Ο μπακαλιάρος στο φούρνο λεμονάτος γίνεται γρήγορα με μικρή προετοιμασία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο γιατί γίνεται το ίδιο νόστιμο και τρυφερό. Ο μπακαλιάρος φούρνου έχει πολλά λαχανικά κι επειδή ο μπακαλιάρος κατεψυγμένος φούρνου ψήνεται γρήγορα πρέπει πρώτα να ψήσουμε τα λαχανικά και μετά να τον προσθέσουμε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
1

Για τον μπακαλιάρο

  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 ντομάτα ή λίγα ντοματίνια κομμένα
  • 4 πατάτες
  • 4-6 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κλων. σέλινο
  • 2 κλων. μαϊντανό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 250 ml νερό ή ζωμό ψαριού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Τέταρτα λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σωστή απόψυξη του μπακαλιάρου στην συντήρηση του ψυγείου

    Μαγειρεύεται σε λίγα λεπτά

    Ψήνουμε πρώτα τα λαχανικά να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το ψάρι.

    Για τα λαχανικά

    Κόβουμε όλα τα λαχανικά, κρεμμύδια, πράσο, καρότο, σε λεπτές φέτες.

    Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 1 εκατοστού.

    Σε ταψί 32 εκατοστών βάζουμε σε μια στρώση τα λαχανικά.

    Ακουμπάμε σε μια στρώση τις πατάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Κόβουμε την ντομάτα σε τέταρτα και την βάζουμε στο ταψί.

    Αν βάλουμε ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.

    Ακουμπάμε τα κλωνάρια μαϊντανού και σέλινου.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο (κρατάμε 2 κ.σ. για το τελείωμα) και περιχύνουμε με 1 φλ. ζεστό νερό η ζωμό ψαριού.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα

    Τα πρώτα 30 λεπτά ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.

    Όταν ψηθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο αφού το έχουμε αποψύξει σύμφωνα με τις οδηγίες.

    Για τον μπακαλιάρο στο φούρνο

    Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε δίσκο.

    Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Αλείφουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου.

    Όταν περάσουν τα 45 λεπτά ψησίματος, βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου μέσα στα υλικά στο ταψί.

    Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

    Ακουμπάμε λεπτές φέτες λεμονιού πάνω στο ψάρι.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.

    Σβήνουμε το λεμονάτο μπακαλιάρο κι αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά στο σβηστό φούρνο.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε όσο ο μπακαλιάρος στο φούρνο λεμονάτος είναι ακόμα ζεστός και λαχταριστός.

    Πασπαλίζουμε τα πιάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέταρτα λεμονιού.

    Μυστικά

    Ο μπακαλιάρος κατεψυγμένος στο φούρνο πρέπει να αποψυχθεί σωστά στην συντήρηση του ψυγείου.

    Το κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο μαγειρεύεται σε λίγα λεπτά.

    Γι’ αυτό πρώτα ψήνουμε το ταψί με τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν ψηθούν τα λαχανικά τότε προσθέτουμε το ψάρι.

    Δείτε και τον παραδοσιακό μπακαλιάρος σκορδαλιά που είναι αγαπημένος όλων.

    μπακαλιάρος σκορδαλιά - μπακαλιάροσ σκορδαλιά αργυρώ - σκορδαλιά για μπακαλιάρο - σκορδαλιά για μπακαλιάρο - μπακαλιάροσ τηγανητόσ - βακαλάος σκορδαλιά - μπακαλιάρος αργυρώ - mpakaliaros skordalia - bakaliaros - συνταγή για μπακαλιάρο
    Διαφήμιση

    Εσύ πως αλλιώς μαγειρεύεις το μπακαλιάρο;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται