Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το καρότο, σε λεπτές φέτες.
- Έπειτα κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 1 εκατοστού.
- Σε ταψί 32 εκατοστών βάζουμε μια στρώση από αυτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Κόβουμε την ντομάτα σε τέταρτα και την προσθέτουμε.
- Αν βάλουμε ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση.
- Ακουμπάμε τα κλωνάρια μαϊντανού και σέλινου.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο (κρατάμε 2 κ.σ. για το τελείωμα).
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα
- Τα πρώτα 30 λεπτά ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
- Αφού τα έχουμε ξεπαγώσει, τα βάζουμε σε ένα δίσκο.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα αλείφουμε να πάει παντού.
- Όταν έχουν περάσει τα 20 λεπτά ψησίματος για τα λαχανικά.
- Βάζουμε και τα φιλέτα στο ταψί.
- Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
- Ακουμπάμε λεπτές φέτες λεμονιού πάνω στο ψάρι.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά στο σβηστό φούρνο.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστός και λαχταριστός.
- Πασπαλίζουμε τα πιάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέταρτα λεμονιού.