Μπανόφι (banoffee)

Μπανόφι (banoffee) με διπλή κρέμα καραμέλα γάλακτος που λιώνει στο στόμα! Αυθεντική συνταγή με μπανάνες, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα.

Δύσκολη
1:40

4

10 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μπανόφι - μπανόφι συνταγή - μπανόφι Αργυρώ - banoffee Αργυρώ - συνταγή για μπανόφι - συνταγή μπανόφι - μπανόφι εύκολο - μπανόφι γλυκό Αργυρώ - μπανόφι συνταγή Αργυρώ - εύκολο μπανόφι με έτοιμη καραμέλα - μπανόφι συνταγή αυθεντική - κρέμα για μπανόφι - banoffee εύκολο - γλυκό μπανόφι - εύκολο μπανόφι - μπανόφι με έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο - μπανόφι υλικά - banoffee με ζαχαρούχο γάλα - το καλύτερο banoffee - μπανόφι θερμίδες - γλυκό - γλυκά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ DULCE DE LECHE

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ DULCE DE LECHE

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για να φτιάξουμε τη βάση του μπανόφι (banoffee).
  2. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα, ανακατεύοντας καλά να βραχούν.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ., φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα.

ΓΙΑ ΤΟ DULCE DE LECHE

  1. Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν τελείως και να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας.
  3. Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλας γάλακτος, πηχτή με σκούρο χρώμα
  4. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη βάση μπισκότου.
  5. Ρίχνουμε στην υπόλοιπη κρέμα το ξύσμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να λιώσει.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας τη μια μέσα στην άλλη.
  7. Παγώνουμε το γλυκό για 2-3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  8. Ξεφορμάρουμε το banoffee και στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνειά του.
  9. Γαρνίρουμε με τη χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας και κακάο και σερβίρουμε.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ DULCE DE LECHE: ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

  1. Αφαιρούμε τα χαρτιά από δυο κλειστές συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.
  2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας πάντα το νερό ώστε να καλύπτει τα κουτιά για 2:30-3:00 ώρες, ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ DULCE DE LECHE: ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. θα ψήσουμε σε μπεν μαρί.
  2. Γεμίζουμε μέχρι την μέση βαθύ ταψί με ζεστό νερό.
  3. Σε μικρό πυρέξ, 22-24 εκ., αδειάζουμε ένα ζαχαρούχο γάλα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα στο μπεν μαρί.
  4. Ψήνουμε τη μπανόφι για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να πάρει σκούρο χρώμα.
  5. Κατά την διάρκεια ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο μπεν μαρί.
  6. Πρέπει πάντα να καλύπτουν τη μέση από ένα ταψί.
  7. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό στο μπεν μαρί.
Απόρρητο