Για τα μπισκότα
Αλέθουμε την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνει όσο πιο ψιλή γίνεται για να καραμελώσει πιο σωστά μέσα στο μπισκότο.
Μέσα στο κάδο του μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια.
Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ.
Με το εξάρτημα φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπισκότα για 30”, μέχρι να βραχεί το αλεύρι.
Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε τη ζύμη για τα μπισκότα για 30”.
Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ζυμώνουμε για 30”.
Το μείγμα για τα μπισκότα μας δίνει 12 μεγάλα cookies. Μπορούμε όμως να τα πλάσετε και σε μικρότερο σχήμα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 κομμάτια σφαιρικά και τα βάζουμε στη κατάψυξη για 15′.
Σ’ αυτό το στάδιο τα μπισκότα μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη για 3 μήνες με την προϋπόθεση να είναι πολύ καλά σκεπασμένα.
Για το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ρηχά ταψιά.
Ακουμπάμε τα παγωμένα μπισκότα αραιά μεταξύ τους στις λαμαρίνες.
Βάζουμε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήνουμε για 12′.
Τα μπισκότα όταν βγουν απ’ το φούρνο είναι μαλακά με ελαφριά εξωτερική κρούστα.
Όταν κρυώσουν, σκληραίνουν απ’ έξω και η καρδιά τους μένει μαλακή σαν brownies.
Μόλις ψηθούν τα μπισκότα τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 5′.
Με σπάτουλα τα βγάζουμε στη σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Για τη συντήρηση
Διατηρούμε τα κρύα φανταστικά μπισκότα σε αεροστεγές κουτί που σφραγίζει καλά.
Μπορείτε να καταψύξετε τα ωμά μπισκότα για 3 μήνες καλά σκεπασμένα. Δηλαδή, αφού ετοιμάσετε την ζύμη, τα βάζετε σε ταψί κοντά κοντά το ένα με το άλλο στην κατάψυξη. Τα αφήνετε 1-2 ώρες να παγώσουν καλά και μετά τα αποθηκεύετε σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη.
Κάθε φορά που θέλετε βγάζετε όσα επιθυμείτε και τα βάζετε παγωμένα όπως είναι στο φούρνο. Ψήνετε μέχρι να διπλασιαστούν και να σταθεροποιηθούν.