Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Video
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
 - Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
 - Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ 30x12cm και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο της.
 - Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε καλά, να γίνει μία λεία βάση μπισκότου.
 - Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη.
 - Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
 - Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
 
ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- Βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.
 - Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση.
 - Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄- 5΄ ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα.
 - Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα.
 - Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί.
 - Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄.
 - Κόβουμε τα μπισκότα µε καραμέλα μ’ ένα μαχαίρι, σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα.
 









