Μπουγάτσα με σφολιάτα

Μπουγάτσα με σφολιάτα από την Αργυρώ! Η πιο γρήγορη και εύκολη μπουγάτσα με σφολιάτα, με χίλια φύλλα τραγανά να λιώνουν στο στόμα. Μπορείτε να την φτιάξετε με έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή με δικό σας. Αφιερώστε 5 λεπτά για να κάνετε τις ωραιότερες ατομικές μπουγάτσες. Ψήστε και απολαύστε τις ζεστές!

Δύσκολη
0:35

12 - 14

10 λεπτά

25 λεπτά

μπουγάτσα με σφολιάτα - μπουγάτσα με φύλλο σφολιάτας - μπουγάτσα με έτοιμη σφολιάτα - μπουγάτσα συνταγή - εύκολη μπουγάτσα - συνταγή για τέλεια μπουγάτσα - τεμπέλικη μπουγάτσα - γρήγορη μπουγάτσα με σφολιάτα ατομική - ατομικές μπουγάτσες συνταγή

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Ανοίγουμε την συσκευασία της σφολιάτας.
    • Παίρνουμε το 1 φύλλο, αλείφουμε παντού σε όλη την επιφάνειά του με λιωμένο, κρύο βούτυρο.
    • Αρχίζουμε και τυλίγουμε (κατά μήκος της μικρής πλευράς) σε σφιχτό ρολό.
    • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
    • Αλείφουμε με το βούτυρο.
    • Ακουμπάμε, πάνω στο δεύτερο φύλλο και συνεχίζουμε το τύλιγμα του ρολού, ώστε να μεγαλώσει το πάχος του.
    • Βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20′ ώστε να παγώσει καλά και να σφίξει. 
    • Το βγάζουμε σφιχτό και κρύο πάνω στον πάγκο.
    • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 1-2 εκατ. περίπου.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψι.
    • Πιάνουμε 1-1 φέτα σπιράλ στην παλάμη μας.
    • Πιέζουμε με τον αντίχειρα το κέντρο ώστε να δημιουργήσουμε σχήμα σαν χωνί.
    • Ταυτόχρονα ανοίγουν όλες  της σφολιάτας.
    • Ελαφρά πιέζουμε το χωνί σφολιάτας στη μέση ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο από σπιράλ ζύμης.
    • Ακουμπάμε στο ταψι.
    • Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα.
    • Αλείφουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε την επιφάνειά τους.
    • Ψήνουμε για 10′ στους 200°C, χαμηλώνουμε στους 170°C στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να φουσκώσουν-ανοίξουν τα φυλλα.
Απόρρητο