Μπουγάτσα με σφολιάτα
Μπουγάτσα με σφολιάτα
Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η μπουγάτσα με σφολιάτα από την Αργυρώ θα γίνει η μικρή απόλαυση της ημέρας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή να φτιάξετε το δικό σας. Τα τραγανά φύλλα με τη λιωμένη σοκολάτα από πάνω είναι ότι καλύτερο. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο κάντε αυτή την τεμπέλικη συνταγή και θα έχετε το πιο γρήγορη και γλυκιά απόλαυση. Απολαύστε τις ζεστές μόλις βγουν από το φούρνο. Είναι τέλειες!
Για την μπουγάτσα με σφολιάτα,
το φύλλο σφολιάτας πρέπει να είναι κρύο ώστε να δουλεύεται σωστά.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα.
- Παίρνουμε το 1 φύλλο, αλείφουμε παντού σε όλη την επιφάνειά του με λιωμένο, κρύο βούτυρο.
- Αρχίζουμε και τυλίγουμε (κατά μήκος της μικρής πλευράς) σε σφιχτό ρολό.
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
- Αλείφουμε με το βούτυρο.
- Ακουμπάμε το έτοιμο ρολό σφολιάτας, πάνω στο δεύτερο φύλλο και συνεχίζουμε το τύλιγμα του ρολού, ώστε να μεγαλώσει το πάχος του.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20′ ώστε να παγώσει καλά και να σφίξει.
- Το βγάζουμε σφιχτό και κρύο πάνω στον πάγκο. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 1-2 εκατ. περίπου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
- Πιάνουμε 1-1 φέτα σπιράλ στην παλάμη μας.
- Πιέζουμε με τον αντίχειρα το κέντρο ώστε να δημιουργήσουμε σχήμα σαν χωνί. Ταυτόχρονα ανοίγουν όλες οι διπλές της σφολιάτας.
- Ελαφρά πιέζουμε το χωνί σφολιάτας στη μέση ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο από σπιράλ ζύμης.
- Ακουμπάμε στη λαμαρίνα.
- Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα.
- Αλείφουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε για 10′ στους 200°C, χαμηλώνουμε στους 170°C στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να φουσκώσουν-ανοίξουν οι στρώσεις σφολιάτας.
Πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη ή περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. Απολαύστε τες ζεστές.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για την πιο αφράτη και τραγανή μπουγάτσα εδώ!