• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
115
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα για 6-7 λεπτά γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

    Ρίχνουμε τις μελιτζάνες τα κολοκύθια και τις πατάτες.

    Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό.

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το σπιτικό ζωμό λαχανικών και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα μπουτάκια στην κατσαρόλα για περίπου 35-40 λεπτά (χαμηλή φωτιά) μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας τους.

    Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Νερό δεν βάζω καθόλου. Βράζουν τα υλικά στα ζουμάκια των λαχανικών γι’ αυτό θέλω χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα.

    Συμπυκνωμένη απίστευτη νοστιμιά σπιτικού φαγητού με ελάχιστα λιπαρά και πλούσια γεύση.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται