Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη μισή σοκολάτα με το βούτυρο.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το γλυκαντικό, να αφρατέψουν 3΄- 4΄.
- Προσθέτουμε την χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, τα καρύδια και τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 40΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό τουλάχιστον 1 ώρα (αλλιώς θα τρέχει το μείγμα υγρό).