• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 4-6 χοιρινά μικρά μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο (όχι πολύ χοντρά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινη - πράσινη κομμένες σε φέτες
  • 10 ντοματίνια κομμένα
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 100 γραμ. παρμεζάνα (κομμάτι)
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
  • πίτες για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπριζολάκια με βαλσαμικό ξίδι και καραμελωμένα λαχανικά της Αργυρώς

    Για τα Μπριζολάκια με βαλσαμικό και καραμελωμένα λαχανικά

    Ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά να μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε την κρέμα  μπαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Θα δώσουν υπέροχη γεύση στα Μπριζολάκια με βαλσαμικό και καραμελωμένα λαχανικά.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπριζολάκια στο τηγάνι για 4-5 ´ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, τις πιπεριές και τα βότανα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.

    Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα πάνω σε κάθε μπριζολάκι. Σερβίρουμε τα Μπριζολάκια με βαλσαμικό ξίδι και καραμελωμένα λαχανικά αμέσως με πίτες και πράσινη σαλάτα.

    Δείτε ακόμα μια συνταγή για μπριζολάκια τριπλέτα στη λαδόκολλα!

     

    Αν σας αρέσουν τα μπριζολάκια με βαλσαμικό και καραμελωμένα λαχανικά είτε στο τηγάνι είτε ψητά, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×