Νόστιμη, πανεύκολη συνταγή για μπριζολάκια στο τηγάνι, με πολλά πολλά λαχανικά, ειδικά για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο

Νόστιμη, πανεύκολη συνταγή για μπριζολάκια στο τηγάνι, με πολλά πολλά λαχανικά, ειδικά για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
81

Για τα μπριζολάκια χωρίς κόκαλο στο τηγάνι

  • 4-6 χοιρινά μικρά μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένο
  • 2 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη κομμένες σε φέτες)
  • 10 ντοματίνια κομμένα
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 100 γρ. παρμεζάνα (κομμάτι)
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • πράσινη σαλάτα και πίτες για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά να μαλακώσουν τελείως.

    Προσθέτουμε την κρέμα  μπαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Θα δώσουν υπέροχη γεύση στα μπριζολάκια.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε τα μπριζολάκια στο τηγάνι για 4-5 ´ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, τις πιπεριές και τα βότανα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.

    Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.

    Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα πάνω σε κάθε μπριζολάκι.

    Σερβίρουμε τα μπριζολάκια  αμέσως με πίτες και πράσινη σαλάτα.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται