• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
223
  • 300 γραμ. μύδια με κέλυφος φρέσκα καθαρισμένα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5-6 ντοματίνια
  • λίγη ρίγανη
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Για τα νηστίσιμα μύδια σαγανάκι

    με μουστάρδα και λεμόνι ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια κομμένα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα και τον σπιτικό ζωμό και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι να ανοίξουν τα μύδια με τα λίγα υγρά του τηγανιού για τα μύδια σαγανάκι.

    Αραιώνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε τα μύδια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό να δέσει η σάλτσα και να πήξει. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

    Δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια γιατί είναι ήδη αλμυρά από τη θάλασσα που έχουν μέσα τους. Μην αφήνετε πολύ ώρα τα μύδια στη φωτιά γιατί συρρικνώνονται, σκληραίνουν και χάνουν όλη τη νοστιμιά τους. Μόλις ανοίξουν είναι έτοιμα ζουμερά και πεντανόστιμα.

    Λίγη καυτερή πιπερίτσα τα απογειώνει.

    Μάθετε περισσότερα μυστικά για τα μύδια, αλλά και για τα υπόλοιπα θαλασσινά.

     

    Αν σας άρεσαν τα μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι, δείτε και την παρακάτω καταπληκτική νηστίσιμη συνταγή με μύδια

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται