Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια κομμένα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα και τον σπιτικό ζωμό και βάζουμε καπάκι.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι να ανοίξουν τα μύδια με τα λίγα υγρά του τηγανιού για τα μύδια σαγανάκι.
- Αραιώνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε τα μύδια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1 λεπτό να δέσει η σάλτσα και να πήξει. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια γιατί είναι ήδη αλμυρά από τη θάλασσα που έχουν μέσα τους.
- Μην τα αφήνετε πολύ ώρα στη φωτιά γιατί συρρικνώνονται, σκληραίνουν και χάνουν όλη τη νοστιμιά τους. Μόλις ανοίξουν είναι έτοιμα ζουμερά και πεντανόστιμα.
- Λίγη καυτερή πιπερίτσα τα απογειώνει.