Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι είναι νηστίσιμες και όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για τις κλασικές καριόκες.

Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι είναι νηστίσιμες και όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για τις κλασικές καριόκες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
507

Υλικά

  • Μερίδες 20 τεμ.

Για τις νηστίσιμες καριόκες

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. φρυγανιά
  • Για την επικάλυψη
  • 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Οι νηστίσιμες καριόκες είναι ένα γλυκό κέρασμα με πιστούς οπαδούς. Μία εύκολη συνταγή, με 5′ προετοιμασία που θα σας λύσει τα χέρια.

    Για το σιρόπι

    Βάζουμε τα πρώτα τέσσερα υλικά (ζάχαρη, νερό, κακάο, κανέλα) σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε να διαλυθούν κακάο και ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση το σιρόπι για 2΄.

    Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά.

    Αφήνουμε 5′ να κρυώσει.

    Για να φτιάξουμε τις καριόκες

    Προσθέτουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι τα υπόλοιπα υλικά κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει ζύμη σαν πλαστελίνη.

    Μπορούμε με δυο τρόπους να φτιάξουμε τις καριόκες.

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ.

    Ή πιο εύκολα, κάνουμε τη ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό, το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.

    Μετά, αφού παγώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Για την επικάλυψη

    Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε χλιαρή ώστε να πάρουν επάνω οι καριόκες λεπτή στρώση σοκολάτας.

    Μια μια βουτάμε τις καριόκες στην λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν ολόγυρα.

    Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.

    Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια και τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο.

    Μυστικά

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιρόπι που περίσσεψε από τα μελομακάρονα ή από άλλο γλυκό, σε συνδυασμό με σιρόπι από γλυκά του κουταλιού.

    Έτσι θα γίνουν φανταστικές οι καριόκες.

    Επίσης αντί για φρυγανιά, μπορείτε να σπάσετε μελομακάρονα στο μείγμα ή οποιοδήποτε άλλο μπισκότο θέλετε.

    Αν σας άρεσαν οι νηστίσιμες καριόκες, φτιάξτε και την παρακάτω υπέροχη συνταγή:

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται