Αξιοποιήστε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε καθώς και τα σοκολατένια αυγά φτιάχνοντας αυτό το φανταστικό γλυκό κέρασμα!

Αξιοποιήστε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε καθώς και τα σοκολατένια αυγά φτιάχνοντας αυτό το φανταστικό γλυκό κέρασμα!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
404

Υλικά

  • Μερίδες 10 τμχ

Για τις καριόκες με τσουρέκι

  • 200 γρ. μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε (6 φέτες)
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 20 γρ. κακάο άγλυκο
  • 30 γρ. κονιάκ ή ρούμι
  • Για την επικάλυψη
  • 350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καριόκες με τσουρέκι

    Χρειαζόμαστε το μπαγιάτικο τσουρέκι που έχει λίγο ξεραθεί. Το φρέσκο μαλακό τσουρέκι δεν ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια βασιλόπιτας που έχουν περισσέψει.

    Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. 

    Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και όταν φτάσει στο σημείο βρασμού τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.

    Αφήνουμε για 1 λεπτό.

    Μετά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη τη γκανάζ για τις καριόκες με τσουρέκι.

    Αλέθουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι στο μπλέντερ ή ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα τη βασιλόπιτα που περίσσεψε.

    Ψιλοκόβουμε το καρύδι στο μπλέντερ.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη λιωμένη σοκολάτα (γκανάζ), το κονιάκ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα σαν ζύμη.

    Το μείγμα πρέπει να πλάθεται.

    Αν είναι πολύ μαλακό, βάλτε το λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί να γίνει σαν πλαστελίνη. Μόλις κρυώσουν τα υλικά θα σφίξει.

    Βάζουμε το μείγμα σε μεμβράνη κουζίνας, δίνοντάς του σχήμα μωσαϊκού.

    Ρολάρουμε τη μεμβράνη να γίνει το σχήμα κυλινδρικό.

    Τυλίγουμε σφιχτά το ρολό και το παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει περίπου για 2 ώρες.

    Αφού σφίξει, το βγάζουμε από τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 10 φέτες του 1 εκατοστού.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρούμε ζεστή πάνω στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά πάντα. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα.

    Μια μια καριόκα, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.

    Με δυο πιρούνια βγάζουμε μια μια τις καριόκες σε σχάρα ή σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

    Διατηρούνται στο ψυγείο και είναι φανταστικές.

    Μυστικά

    Μυστικό για τις θεϊκές μου καριόκες με τσουρέκι και όχι μόνο! Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με μπαγιάτικο ψωμί, κέικ, φρυγανιές, μπισκότα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για καριόκες με μπαγιάτικο κέικ που περίσσεψε.

    Το καρύδι μην το κάνετε σκόνη. Απλά κόψτε το στο μπλέντερ με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να μην γίνει σκόνη. Να έχει κομματάκια ψιλά.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για να φτιάξετε νέα γλυκά με το τσουρέκι που περίσσεψε; Σας τις έχω συγκεντρώσει όλες εδώ!

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται