Νηστίσιμο παντεσπάνι

Εύκολο και νηστίσιμο παντεσπάνι με κακάο, για να φτιάχνετε φανταστικά γλυκά, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Εύκολη
0:50

2 - τεμ.

15 λεπτά

35 λεπτά

νηστίσιμο παντεσπάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Εξοπλισμός

Σχάρα

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο όπου θα ψήσουμε το παντεσπάνι σοκολάτας χωρίς αυγά, στους 180°C βαθμούς.
  2. Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες δαχτυλίδι 22 εκ. ή δύο ταψάκια για παντεσπάνι.
  3. Στρώνουμε τη λαδόκολλα.
  4. Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, αλεύρι, baking powder και κακάο.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά.
  6. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες.
  7. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  8. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε.
  9. Τα αφήνουμε σε σχάρα για να στεγνώσουν.
  10. Κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια το κάθε ένα.
Απόρρητο