Με γάλα και βούτυρο καρύδας, χωρίς αυγά, αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για την περίοδο νηστείας και για όσους κάνουν ειδική διατροφή. Εύκολο γλυκό...

Με γάλα και βούτυρο καρύδας, χωρίς αυγά, αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για την περίοδο νηστείας και για όσους κάνουν ειδική διατροφή. Εύκολο γλυκό σιροπιαστό, που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πασπαλίστε με καρύδα και τρούφα και απολαύστε το κρύο. Θα με θυμηθείτε! Μια εύκολη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε νηστίσιμο ραβανί.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για το νηστίσιμο ραβανί χωρίς αυγά της Αργυρώς

  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. ινδοκάρυδο
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο ή βούτυρο καρύδας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 1 ακέρωτο λεμόνι (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • 1 φλ. τρούφα vegan πικρής σοκολάτας
  • Έξτρα καρύδα και τρούφα για την επιφάνεια

Για το σιρόπι

  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. νερό
  • Φλούδα λεμονιού (το κίτρινο μόνο)
  • Σταγόνες λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λιώνουμε καλά τη ζάχαρη

    Σιρόπιασμα με κρύο σιρόπι

    Για το νηστίσιμο ραβανί

    Ανακατεύουμε πρώτα σε μπολ τα στερεά υλικά, αλεύρι, καρύδα και μπέικιν πάουντερ.

    Στο μίξερ με σύρμα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει κρέμα.

    Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ξύσμα, την βανίλια και τέλος διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι.

    Το ρίχνουμε στο μείγμα για το νηστίσιμο ραβανί.

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.

    Προσθέτουμε την τρούφα και απαλά ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό ταψί 26 ή 28 εκ.

    Ψήνουμε το νηστίσιμο ραβανί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνεια του.

    Για το σιρόπιασμα

    Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο.

    Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια του γλυκού.

    Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο το γλυκό και σιγά σιγά να το πιει όλο.

    Πασπαλίζουμε μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε, ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα.

    Στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο.

    Διαφήμιση

    Ποιό είναι το επόμενο γλυκό που θα φτιάξεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται