• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
590

Για το ραβανί

  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. ινδοκάρυδο
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο ή βούτυρο καρύδας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 1 ακέρωτο λεμόνι (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • 1 φλ. τρούφα vegan πικρής σοκολάτας
  • Έξτρα καρύδα και τρούφα για την επιφάνεια

Για το σιρόπι

  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. νερό
  • Φλούδα λεμονιού (το κίτρινο μόνο)
  • Σταγόνες λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε πρώτα σε μπολ τα στερεά υλικά, αλεύρι, καρύδα και μπέικιν πάουντερ.

    Στο μίξερ με σύρμα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει κρέμα.

    Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ξύσμα, την βανίλια και τέλος διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι.

    Το ρίχνουμε στο μίγμα

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.

    Προσθέτουμε την τρούφα και απαλά ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο μικρό ταψί 26 ή 28 εκ.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνεια του.

    Για το σιρόπιασμα

    Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 10 λεπτά στον πάγκο.

    Τρυπάμε με μαχαίρι την επιφάνεια του γλυκού.

    Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο το γλυκό και σιγά σιγά να το πιει όλο.

    Πασπαλίζουμε μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε, ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα.

    Στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται