Προετοιμασια
Η ομελέτα με κολοκυθάκια και πατάτες μπορεί να γίνει και με τηγανιτή πατάτα, εδώ χρησιμοποιώ βραστές πατάτες για να γίνει πιο ελαφριά και γρήγορα η συνταγή.
Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις βρασμένες πατάτες να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα) για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο.
Προσθέτουμε το γάλα.
Για το ψήσιμο
Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια µε το μίγμα των αυγών.
Με ένα πιρούνι ανακινούμε τα υλικά από έξω προς τα μέσα ώστε να ψηθεί σωστά η ομελέτα με κολοκυθάκια.
Ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι.
Αφήνουμε την ομελέτα με κολοκύθι να ψηθεί για 5 λεπτά.
Με προσοχή, την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε σε μια πιατέλα την ομελέτα με κολοκυθάκια και πατάτες και την κόβουμε σε τρίγωνα.
Σερβίρουμε µε ντοµατοσαλάτα και φέτα.
Μυστικό
Το γάλα της δίνει υγρασία και την κάνει αφράτη.
Δεν ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για να προλάβει να ψηθεί μέχρι μέσα.
Με το βράσιμο της πατάτας, αποφεύγουμε να τραβήξουν-ρουφήξουν λάδι.
Μάθετε επίσης πώς να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια