Ομελέτα με μανιτάρια
Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές
Αυτή η ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές είναι μία χορταστική επιλογή για όσους κάνουν διατροφή και όχι μόνο. Πάμε να ξεκινήσουμε την ομελέτα με βρώμη και μανιτάρια από την Αργυρώ.
Για το ξεκίνημα
Πρώτα πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια τις πιπεριές, το κολοκυθάκι τα φρέσκα κρεμμύδια τις ντομάτες για την ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές.Τις πιπεριές τις κόβουμε στο ξύλο κοπής με το μαχαίρι σε μικρά καρέ, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
Η ομελέτα με βρώμη, γίνεται πολύ χορταστική γιατί η βρώμη απορροφά όλη την υγρασία και έτσι έχεις ένα πλούσιο γεύμα, μία ομελέτα με μανιτάρια και βρώμη σε ένα τηγάνι.
Για το ψήσιμο των λαχανικών
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι 26 εκ.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε τη ντομάτα, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Για τα αυγά
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα, τη βρώμη και το φρέσκο τυρί κρέμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το ψήσιμο στο τηγάνι
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μίγμα αυγών.
Με ένα κουτάλι σκάβουμε τη βάση της ομελέτας για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα.
Ψήνουμε την ομελέτα με μανιτάρια από την Αργυρώ μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Για το ψήσιμο στο φούρνο
Ανάβουμε το γκριλ για να ψήσουμε την ομελέτα με βρώμη.
Βάζουμε το τηγάνι με τη μισοψημένη ομελέτα με μανιτάρια κάτω από το γκριλ για να ροδίσει η επιφάνεια για λίγα λεπτά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και σαλάτα.