• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
597

Για την ομελέτα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 4 μανιτάρια
  • 1 /2 πιπεριά πράσινη
  • 1 /2 πιπεριά κόκκινη
  • 5 αυγά μεγάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 100 γρ. κασέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.

    Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές.

    Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε μικρά καρέ.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.

    Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

    Προσθέτουμε το ζαμπόν και χαμηλώνουμε την εστία.

    Χτυπάμε τα αυγά ώστε να ενωθεί σωστά ο κρόκος με το ασπράδι.

    Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά.

    Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα αυγά.

    Ανακατεύουμε λίγο  με το πιρούνι και προσθέτουμε το κασέρι.

    Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά με ένα πιρούνι, ώστε να ανακατεύονται τα υγρά αυγά και να αρχίσουν να ψήνονται από έξω προς τα μέσα.

    Όταν το κάνετε αυτό αποκτά σώμα κι αρχίζει να σταθεροποιείται.

    Ψήνουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα.

    Αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου ώστε να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε  για 2 λεπτά.

    Σερβίρουμε σε πιάτο με ντοματίνια ή σαλάτα εποχής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται