Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΠΡΙΑΔΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΠΡΙΑΔΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα τα ανάμεικτα όσπρια σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό και βράζουμε για 1 ώρα περίπου, σε μέτρια φωτιά.
- Όποτε είναι αναγκαίο ξαφρίζουμε. Ανάλογα με την ποικιλία οσπρίων που έχει μέσα η οσπριάδα το σκούρο χρώμα ποικίλει.
- Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, θα προσθέσουμε μόνο ζεστό νερό από το βραστήρα.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Η καυτερή πιπεριά είναι προαιρετική.
- Προσθέτουμε στα μισοβρασμένα όσπρια όλα τα λαχανικά και βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά επιπλέον.
- Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι να χυλώσει και να πήξει.
- Στο τέλος θα έχετε μια παχιά, πυκνή σούπα.
- Σερβίρετε την οσπριάδα ζεστή με φρέσκο ψωμί κι ελιές, για ένα χορτοφαγικό ή νηστίσιμο γεύμα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΟΣΠΡΙΑΔΑΣ
- Η προσθήκη ρυζιού στην οσπριάδα θα απογειώσει τη διατροφική αξία του πιάτου.
- Ιδανική επιλογή για όσους αθλούνται αλλά και όσους θέλουν να έχουν μία ισορροπημένη διατροφή.
- Προσθέστε 1 φλυτζάνι καστανό ρύζι στο τελευταίο τέταρτο του βρασμού.
- Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε σωστά τα όσπρια.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Για πιο γρήγορο βράσιμο, μουλιάστε τα όσπρια από την προηγούμενη νύχτα.
- Μπορείτε να κάνετε οσπριάδα κοκκινιστή, προσθέτοντας 1 γεμάτη κ.σ πελτέ ντομάτας ή ντομάτες κον κασέ.
- Θέλετε περισσότερες θρεπτικές και υγιεινές συνταγές με όσπρια; Βρείτε τες όλες εδώ.