Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τη μαρέγκα.
- Σε πολύ καθαρό και στεγνό μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και στη μεσαία ταχύτητα αφήνουμε τη μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα 1΄ σε δυνατή ταχύτητα να γυαλίσει καλά.
- Τέλος κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε στη μαρέγκα. Αν έχουμε το flexi εργαλείο του μίξερ η ανάδευσης δεν ρίχνει τον όγκο της μαρέγκας.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και με κουτάλι σχηματίζουμε δίσκο 25 εκ. με κουταλιές μαρέγκας. Φροντίζουμε να στρώσουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού ώστε να έχει το ίδιο πάχος.
- Πατάμε ελαφρά την κορυφή και απαλύνουμε τις άκρες.
- Ψήνουμε τη μαρέγκα στους 100 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 30, ώσπου να στεγνώσει καλά.
- Αφού ψηθεί, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
- Ξεπαγώνουμε ελαφρά τα φρούτα τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο χυμό. Τα πολτοποιούμε. Αν θέλουμε σουρώνουμε το κουλί σε σίτα.
Για το κουλί
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Βγάζουμε τα φρούτα δάσους για γαρνίρισμα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε για 10′ να σπάσει ελαφρά ο πάγος.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον παγωμένο κάδο του μίξερ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές που στέκονται, ρίχνουμε άχνη, όσο ζάχαρη θέλουμε δοκιμάζοντας πάντα.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο κουλί φρούτων.
- Τοποθετούμε την τραγανή μαρέγκα σε τουρτιέρα.
- Με κουτάλι κάνουμε στρώση τη σαντιγί με το γιαούρτι μπλέκοντας τα ώστε να κάνει διχρωμία.
- Γεμίζουμε την επιφάνεια με παγωμένα φρούτα δάσους.
- Περιχύνουμε από πάνω με το κουλί φρούτων και τέλος πασπαλίζουμε καρούλια σοκολάτας ή περιχύνουμε λιωμένη κρύα σοκολάτα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.
- Η ψημένη μαρέγκα διατηρείται τραγανή για αρκετές ημέρες αν τη βάλουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
- Η πάβλοβα πρέπει να στηθεί τελευταία στιγμή, αλλιώς η κρέμα και το ψυγείο θα τη νοτίσουν.
- Διαβάστε τα μυστικά για να φτιάχνετε τέλεια πάβλοβα, μαρέγκες και μπεζέδες.