• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
10
  • 5 ασπράδια
  • 150 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 600 γραμ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • 3-4 κ.σ. άχνη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με γεύση κόκκινα φρούτα ή βανίλια
  • καρούλια σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα
  • φρούτα δάσους ολόκληρα και κρύα
  • Για το κουλί κόκκινων φρούτων
  • 400 γραμ. φρούτα του δάσους
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ. χυμό ρόδι ή βύσσινο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πάβλοβα με σοκολάτα

    Ξεκινάμε την πάβλοβα με σοκολάτα φτιάχνοντας πρώτα τη μαρέγκα. Σε πολύ καθαρό και στεγνό μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και στη μεσαία ταχύτητα αφήνουμε τη μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές.

    Ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα 1΄ σε δυνατή ταχύτητα να γυαλίσει καλά. Τέλος κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε στη μαρέγκα.Αν έχουμε το flexi εργαλείο του μίξερ η ανάδευσης δεν ρίχνει τον όγκο της μαρέγκας.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και με κουτάλι σχηματίζουμε δίσκο 25 εκ. με κουταλιές μαρέγκας. Φροντίζουμε να στρώσουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού ώστε να έχει το ίδιο πάχος. Πατάμε ελαφρά την κορυφή και απαλύνουμε τις άκρες. Ψήνουμε τη μαρέγκα στους 100 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 30, ώσπου να στεγνώσει καλά. Αφού ψηθεί, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

    Για το κουλί

    Ξεπαγώνουμε ελαφρά τα φρούτα τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο χυμό. Τα πολτοποιούμε. Αν θέλουμε σουρώνουμε το κουλί σε σίτα.

    Για το σερβίρισμα

    Βγάζουμε τα φρούτα δάσους για γαρνίρισμα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε για 10′ να σπάσει ελαφρά ο πάγος.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον παγωμένο κάδο του μίξερ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές που στέκονται, ρίχνουμε άχνη, όσο ζάχαρη θέλουμε δοκιμάζοντας πάντα.

    Ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο κουλί φρούτων.

    Τοποθετούμε την τραγανή μαρέγκα σε τουρτιέρα. Με κουτάλι κάνουμε στρώση τη σαντιγί με το γιαούρτι μπλέκοντας τα ώστε να κάνει διχρωμία. Γεμίζουμε την επιφάνεια με παγωμένα φρούτα δάσους. Περιχύνουμε από πάνω με το κουλί φρούτων και τέλος πασπαλίζουμε καρούλια σοκολάτας ή περιχύνουμε λιωμένη κρύα σοκολάτα.

    Extra tips

    -Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.
    -Η ψημένη μαρέγκα διατηρείται τραγανή για αρκετές ημέρες αν τη βάλουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
    -Η πάβλοβα πρέπει να στηθεί τελευταία στιγμή, αλλιώς η κρέμα και το ψυγείο θα τη νοτίσουν.

    Μελετήστε τα μυστικά για να φτιάχνετε τέλεια πάβλοβα, μαρέγκες και μπεζέδες, και ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω 

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται