Παγωτό από την Πάρο

Υλικά

Για το παγωτό από την Πάρο

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 250 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • Λίγο μέλι για το γαρνίρισμα

Παγωτό από την Πάρο

Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα,

ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.

Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.

Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.

Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.

Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.

Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.

Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.

https://www.argiro.gr/recipe/pagoto-apo-tin-paro/