• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
38

Για το παγωτό ντοντουρμάς

  • 1 lt γάλα πρόβειο
  • 8 αυγά
  • 1¼ ποτηριού ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
  • Λίγη μαστίχα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παγωτό ντοντουρμάς

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε το ανατολίτικο παγωτό ντοντουρμάς, βράζοντας πρώτα το γάλα.

    Το αφήνουμε να κρυώσει.

    Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και το βάζουμε λίγο στη φωτιά χωρίς να πάρει βράση.

    Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα και τη μαστίχα.

    Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει (στην κατάψυξη) και μετά από δύο ώρες το ξαναχτυπάμε στο μίξερ.

    Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε μόνο μια φορά.

    Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή βύσσινο κατά τον παραδοσιακό τρόπο, ή με γλυκό φιστίκι, σύμφωνα με τη σύγχρονη γαστρονομία.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Με ποιο γλυκό του κουταλιού θα σερβίρεις αυτό το παγωτό;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται