Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Απλώνουμε τα παϊδάκια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε πλήρως.
- Βρέχουμε και τσαλακώνουμε μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε σε ταψί που να χωράει τα παϊδάκια σε μια στρώση.
- Βάζουμε τα παϊδάκια στη σειρά να χωράνε όλα σε μια στρώση.
- Περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αφήνουμε να σταθούν για 15′.
- Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να βραχούν ολόγυρα.
- Βρέχουμε αντικολλητικό χαρτί και το τσαλακώνουμε να μαλακώσει.
- Σκεπάζουμε τα παϊδάκια πολύ καλά.
- Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για περίπου 45′ να ροδίσουν.
- Ξεσκεπάζουμε τα αναποδογυρίζουμε στα υγρά του ταψιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20′ να ροδίσουν και να μαλακώσουν τόσο, ώστε να πέφτει το κρέας από το κόκκαλο.
- Τα σερβίρουμε με την σάλτσα τους, τσακιστές πατάτες & σαλάτα εποχής.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.