Παϊδάκια στο φούρνο λουκούμι, ψημένα στην μαρινάδα τους, εύκολα και πεντανόστιμα.

Παϊδάκια στο φούρνο λουκούμι, ψημένα στην μαρινάδα τους, εύκολα και πεντανόστιμα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα παϊδάκια στο φούρνο

  • 1½ kg παϊδάκια από αρνί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κλων. θυμάρι
  • Λίγα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Απλώνουμε τα παϊδάκια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαρινάδα

    Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε πλήρως.

    Βρέχουμε και τσαλακώνουμε μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε σε ταψί που να χωράει τα παϊδάκια σε μια στρώση.

    Βάζουμε τα παϊδάκια στη σειρά να χωράνε όλα σε μια στρώση.

    Περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αφήνουμε να σταθούν για 15′.

    Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να βραχούν ολόγυρα.

    Βρέχουμε αντικολλητικό χαρτί και το τσαλακώνουμε να μαλακώσει.

    Σκεπάζουμε τα παϊδάκια πολύ καλά.

    Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε για περίπου 45′ να ροδίσουν.

    Ξεσκεπάζουμε τα αναποδογυρίζουμε στα υγρά του ταψιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20′ να ροδίσουν και να μαλακώσουν τόσο, ώστε να πέφτει το κρέας από το κόκκαλο.

    Τα σερβίρουμε με την σάλτσα τους, τσακιστές πατάτες & σαλάτα εποχής.

    Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται