Εκτέλεση
Απλώνουμε τα παϊδάκια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαρινάδα
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε πλήρως.
Βρέχουμε και τσαλακώνουμε μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε σε ταψί που να χωράει τα παϊδάκια σε μια στρώση.
Βάζουμε τα παϊδάκια στη σειρά να χωράνε όλα σε μια στρώση.
Περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αφήνουμε να σταθούν για 15′.
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να βραχούν ολόγυρα.
Βρέχουμε αντικολλητικό χαρτί και το τσαλακώνουμε να μαλακώσει.
Σκεπάζουμε τα παϊδάκια πολύ καλά.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για περίπου 45′ να ροδίσουν.
Ξεσκεπάζουμε τα αναποδογυρίζουμε στα υγρά του ταψιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20′ να ροδίσουν και να μαλακώσουν τόσο, ώστε να πέφτει το κρέας από το κόκκαλο.
Τα σερβίρουμε με την σάλτσα τους, τσακιστές πατάτες & σαλάτα εποχής.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.