Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε τη σπιτική γλυκόξινη σάλτσα με ανανά.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, καθώς και ό,τι λαχανικά χρησιμοποιήσουμε στο γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.
Στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μπουκιές.
Τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ.
Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό ανανά.
Τα προσθέτουμε στη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές με ένα μαχαίρι.
Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι να γίνει λείο. (Αν το βάλουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο είναι το ιδανικό).
Βουτάμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε σε λάδι 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε αμέσως με την γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι.