Φτιάξτε αυτό το γλυκόξινο κοτόπουλο, και οχι μόνο θα γίνει από τα αγαπημένα σας, αλλά στοιχηματίζω ότι θα το εντάξετε στο εβδομαδιαιο...

Φτιάξτε αυτό το γλυκόξινο κοτόπουλο, και οχι μόνο θα γίνει από τα αγαπημένα σας, αλλά στοιχηματίζω ότι θα το εντάξετε στο εβδομαδιαιο μενού.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι

  • 2 κ.σ. σουσαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 10 μικρά καλαμπόκια
  • 1 καρότο
  • 1 συσκ. ανανά (400 γρ.)
  • 400 γρ. ντομάτες κοσκασέ
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1½ φλ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κρύο νερό
  • Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γλυκόξινο κοτόπουλο

    Πρώτα φτιάχνουμε τη σπιτική γλυκόξινη σάλτσα με ανανά.

    Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, καθώς και ό,τι λαχανικά χρησιμοποιήσουμε στο γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.

    Στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μπουκιές.

    Τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ.

    Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό ανανά.

    Τα προσθέτουμε στη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 2-3 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά.

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές με ένα μαχαίρι.

    Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι να γίνει λείο. (Αν το βάλουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο είναι το ιδανικό).

    Βουτάμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε σε λάδι 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά  μέχρι να ροδίσει.

    Σερβίρουμε αμέσως με την γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×