Για την παντζαροσαλάτα
Αυτή η εντυπωσιακή παντζαροσαλάτα που μοιάζει με τζατζίκι, είναι πανεύκολη, γίνεται σε 5 λεπτά, είναι υγιεινή και δίνει χρώμα στο τραπέζι σου.
Καθαρίζουμε με γάντια και τρίβουμε το παντζάρι σε ψιλό τρίφτη.
Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ για να φτιάξουμε την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν αλοιφή.
Ανάλογα με το πόσο κόκκινα είναι τα παντζάρια σας διαφέρει και η ένταση του χρώματος.
Δηλαδή το ωμό παντζάρι δίνει έντονο ροζ χρώμα στην παντζαροσαλάτα, ενώ το βρασμένο δίνει πιο απαλό.
Η παντζαροσαλάτα, τρώγεται σαν ντιπ ή συνοδεύει όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.
Ετοιμάζετε τραπέζι; Εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές για μοναδικά συνοδευτικά και γαρνιτούρες που θα κάνουν τους καλεσμένους σας να παραμιλάνε!