• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 4 λεπτά
1163

Για την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο

  • 2 συσκ. (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια ωμά παντζαρια ή προβρασμένα (εγώ προτιμώ να ειναι ωμά)
  • 2-4 σκελ. σκόρδο ψιλοτριμμένο (ανάλογα ποσο δυνατό το θέλετε)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο
  • Λίγο αγουρέλαιο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να γίνουν αλοιφή.

    Για την παντζαροσαλάτα

    Αυτή η εντυπωσιακή παντζαροσαλάτα που μοιάζει με τζατζίκι, είναι πανεύκολη, γίνεται σε 5 λεπτά, είναι υγιεινή και δίνει χρώμα στο τραπέζι σου. 

    Καθαρίζουμε με γάντια και τρίβουμε το παντζάρι σε ψιλό τρίφτη.

    Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ για να φτιάξουμε την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν αλοιφή.

    Ανάλογα με το πόσο κόκκινα είναι τα παντζάρια σας διαφέρει και η ένταση του χρώματος.

    Δηλαδή το ωμό παντζάρι δίνει έντονο ροζ χρώμα στην παντζαροσαλάτα, ενώ το βρασμένο δίνει πιο απαλό.

    Η παντζαροσαλάτα, τρώγεται σαν ντιπ ή συνοδεύει όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.

    Ετοιμάζετε τραπέζι; Εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές για μοναδικά συνοδευτικά και γαρνιτούρες που θα κάνουν τους καλεσμένους σας να παραμιλάνε!

     

    Πώς προτιμάτε τα παντζάρια;

    Κάτι μαγειρεύεται