Εκτέλεση
Για την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο, πρώτα καθαρίζουμε με γάντια και τρίβουμε το παντζάρι σε ψιλό τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο. Δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε εύκολα το σκόρδο.
Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν αλοιφή.
Ανάλογα με το πόσο κόκκινα είναι τα παντζάρια σας διαφέρει και η ένταση του χρώματος. Δηλαδή το ωμό παντζάρι δίνει έντονο ροζ χρώμα στην παντζαροσαλάτα, ενώ το βρασμένο δίνει πιο απαλό.
Η παντζαροσαλάτα, τρώγεται σαν ντιπ ή συνοδεύει όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά.
Ετοιμάζετε τραπέζι; Εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές για μοναδικά συνοδευτικά και γαρνιτούρες που θα κάνουν τους καλεσμένους σας να παραμιλάνε!