Μακαρόνια με μανιτάρια

Μακαρόνια με μανιτάρια, μία γευστική και αρωματική συνταγή με εποχιακά μανιτάρια και κρεμώδη λευκή σάλτσα. Ιδανική επιλογή για γρήγορο και νόστιμο γεύμα!

Εύκολη
0:20

2 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

μακαρονια με μανιταρια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Επιλέγουμε φρέσκα άγρια μανιτάρια ανάμεικτα, π.χ., κανθαρέλες, βολίδες, πευκομανίταρα, αμανίτες κ.λπ. Τα καθαρίζουμε
    με νωπό πανί και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Μουσκεύουμε για λίγα λεπτά τα αποξηραμένα σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, φιλτράρουμε το νερό τους και το κρατάμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά,
    να πιούν τα υγρά τους.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το νερό τους. Βράζουμε για 1 λεπτό.
  6. Παράλληλα, βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
  7. Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, τις μεταφέρουμε, έτσι όπως στάζουν, από την κατσαρόλα τους κατευθείαν στο τηγάνι με τη
    σάλτσα άγριων μανιταριών.
  8. Προσθέτουμε τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να αραιώσει η σάλτσα.
  9. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  10. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε δύο ζεστά πιάτα, γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο και τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Απόρρητο