Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Επιλέγουμε φρέσκα άγρια μανιτάρια ανάμεικτα, π.χ., κανθαρέλες, βολίδες, πευκομανίταρα, αμανίτες κ.λπ. Τα καθαρίζουμε
με νωπό πανί και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. - Μουσκεύουμε για λίγα λεπτά τα αποξηραμένα σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, φιλτράρουμε το νερό τους και το κρατάμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά,
να πιούν τα υγρά τους. - Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το νερό τους. Βράζουμε για 1 λεπτό.
- Παράλληλα, βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
- Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, τις μεταφέρουμε, έτσι όπως στάζουν, από την κατσαρόλα τους κατευθείαν στο τηγάνι με τη
σάλτσα άγριων μανιταριών. - Προσθέτουμε τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να αραιώσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε δύο ζεστά πιάτα, γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο και τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.









