Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τις πένες με σάλτσα λαχανικών μπορούμε να σωτάρουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Εκτός από τα λαχανικά που σας γράφω στην συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως πιπεριά, μπρόκολο, μανιτάρια.
- Αραδιάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λαμαρίνα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C για 10΄- 15΄, να μαραθούν.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το αφήνουμε για 2΄-3΄, να αρωματίσει το λάδι.
- Στη συνέχεια το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε δυνατή φωτιά για 6΄-7΄.
- Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 8΄- 10΄ τη σάλτσα, να ενωθούν οι γεύσεις. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 1΄ να πάρουν μία βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μισό νηστίσιμο τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως τις πένες σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε σε κάθε μερίδα από λίγο τυρί.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο.