Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΚΛΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΚΛΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΠΙΚΛΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε με τη βοήθεια του μαντολίνου σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό βάζο (ίσα να τα χωράει).
- Ανακατεύουμε σε ένα μπρίκι το νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους αρωματικούς σπόρους και το πιπέρι.
- Μόλις ζεσταθεί το μείγμα και λιώσει τελείως η ζάχαρη, το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα παντζάρια στο βάζο – πρέπει να καλυφθούν πλήρως από το υγρό.
- Σκεπάζουμε το βάζο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσουν, οι πίκλες παντζαριού είναι έτοιμες για χρήση. Διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ
- Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε πετώντας το νερό τους που έχει πλέον σκουρύνει.
- Τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με καθαρό ζεστό νερό και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά – δεν πρέπει να παραβράσουν.
- Στραγγίζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα τις φακές, τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τον άνηθο και το μαϊντανό.
- Στραγγίζουμε λίγες πίκλες παντζαριού από τη μαρινάδα τους και τις προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.
- Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε την πλούσια φακοσαλάτα συνοδεύοντας με ζεστό ψωμί.