Για τις πιπεριές
Το πιο εύκολο καλοκαιρινό ορεκτικό χρειάζεται μίνι πιπεριές πολύχρωμες για εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεγάλες πιπεριές σε κομμάτια.
Αφήνουμε τις μικρές πιπεριές με το κοτσάνι τους. Τις πλένουμε και με ένα μαχαίρι τις τρυπάμε χαράζοντας τες ολόγυρα.
Σε ένα ταψί 28 η 30 εκατ. απλώνουμε τις πολύχρωμες πιπεριές ολόκληρες.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και τις σκελίδες σκόρδου.
Σπάμε το θυμάρι σε κομμάτια στο ταψί.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα.
Ρίξτε και τις τσίλι πιπεριές αν θέλετε πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30’ να ροδίσουν.
Για το σερβίρισμα
Αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν και στην Πάρο στα τραπέζια μου τις σερβίρω πάντα με τοπικό φρέσκο τυρί κρέμα.
Απλώνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα σε μια πιατέλα.
Βάζουμε επάνω όλες τις πιπεριές και τα λαχανικά.
Ραντίζουμε με λίγο από το λάδι του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού.
Απολαύστε τες σαν ορεκτικό ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Αν ψήσετε παραπάνω πιπεριές, διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Φυλάξτε τες σε μπολ και καλύψτε τες με λάδι. Κάθε φορά που τις χρειάζεστε στραγγίζετε από το λάδι και τις σερβίρετε. Μερικές φορές χρησιμοποιώ τέτοιες ψητές πιπεριές με τα ντοματίνια και το ψητό σκόρδο καθώς και το λάδι τους για να ενισχύσω μια σάλτσα φαγητού στα μαγειρέματα μου.
Όλο το λάδι που θα μείνει από την συντήρηση τους στο ψυγείο το χρησιμοποιώ σε μελλοντικά μαγειρέματα γιατί έχει τέλεια αρώματα.