Πιπεροσαλάτα με ψητές πιπεριές

Μια σαλάτα που ταιριάζει με κρέας, ψάρι και πουλερικά και είναι στολίδι για τα οικογενειακά ή επίσημα τραπέζια σας. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο σας σκεπασμένη για 4 ημέρες. Μη σας πω ότι έτσι θα γίνει ακόμα πιο ωραία, γιατί μαριναρισμένη στα υγρά της θα είναι τέλεια.

Εύκολη
1:05

8

15 λεπτά

50 λεπτά

πιπεροσαλάτα με ψητές πιπεριές

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Τηγάνι

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Για την πιπεροσαλάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
    2. Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Τις σκουπίζουμε και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
    3. Τις ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα και τις γυρίζουμε να καψαλιστούν γύρω γύρω.
    4. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄. Τις τοποθετούμε όπως είναι ζεστές μέσα σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ με καπάκι.
    5. Τις κλείνουμε καλά για 7΄-10΄ να υγρανθούν και να ξεκολλάει εύκολα η φλούδα.
    6. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
    7. Ροδίζουμε το σκόρδο για 1΄ και το αφαιρούμε.
    8. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 4-5΄, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σβήνουμε με το ξίδι.
    9. Ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 4-5΄.
    10. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρώντας με μαχαιράκι τη φλούδα τους.
    11. Αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνι και κόβουμε τις χρωματιστές πιπεριές σε μεγάλα καρέ ή σε λωρίδες.
    12. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες.
    13. Σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
    14. Σερβίρουμε την πιπεροσαλάτα ζεστή ή κρύα – είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!
Απόρρητο