Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Για την πιπεροσαλάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Τις σκουπίζουμε και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
- Τις ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα και τις γυρίζουμε να καψαλιστούν γύρω γύρω.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄. Τις τοποθετούμε όπως είναι ζεστές μέσα σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ με καπάκι.
- Τις κλείνουμε καλά για 7΄-10΄ να υγρανθούν και να ξεκολλάει εύκολα η φλούδα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
- Ροδίζουμε το σκόρδο για 1΄ και το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 4-5΄, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σβήνουμε με το ξίδι.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 4-5΄.
- Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρώντας με μαχαιράκι τη φλούδα τους.
- Αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνι και κόβουμε τις χρωματιστές πιπεριές σε μεγάλα καρέ ή σε λωρίδες.
- Τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες.
- Σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Σερβίρουμε την πιπεροσαλάτα ζεστή ή κρύα – είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!