Η μελιτζάνα, όπως πολλές φορές σας έχω πει, είναι το αγαπημένο μου υλικό. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τις συνταγές μου για πίτσα. Ετοιμάστε την...

Η μελιτζάνα, όπως πολλές φορές σας έχω πει, είναι το αγαπημένο μου υλικό. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τις συνταγές μου για πίτσα. Ετοιμάστε την και θα με θυμηθείτε.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
9

Για την πίτσα µε µελιτζάνα, προσούτο και βασιλικό

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρέ (μικρά)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ (μικρά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • 1½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 6 φέτ. προσούτο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο καλαμποκάλευρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γέμιση

    Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5΄, ίσα να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄ να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά 7΄- 8΄ μέχρι να (πιει) απορροφηθούν όλα τα υγρά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε το βασιλικό.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Για τη πίτσα

    Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί.

    Απλώνουμε επάνω τη ζύμη.

    Στρώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας.

    Πασπαλίζουμε με φέτα και μοτσαρέλα.

    Ψήνουμε την πίτσα για 15΄-20΄ στους 230°C πάνω κάτω στις αντιστάσεις.

    Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με το προσούτο.

    Ποια είναι η αγαπημένη σου πίτσα;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται