Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC .
- Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει.
- Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής.
- Βάζουμε ένα φύλλο ζύμης για πίτσα.
- Αν τη θέλουμε λεπτή, την ανοίγουμε με τον πλάστη.
- Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια και την αλείφουμε με βούτυρο.
- Ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της ζύμης, μέχρι να ροδίσει.
- Αφού ψηθεί, την αλείφουμε με τη πραλίνα κάνοντας γρήγορες κινήσεις σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τις σοκολάτες και τα φουντούκια και ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες.
- Κόβουμε στα 4 κάθε πίτσα και σερβίρουμε αμέσως.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Πριν στρώσουμε την πίτσα στο ξύλο κοπής, το πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μεταφέρεται εύκολα στην πυρωμένη πλάκα, χωρίς να διαλύεται.