Πλιγούρι σαλάτα με κράνμπερι, φρούτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά

Για το πλιγούρι σαλάτα

  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 1 ματσ. μαϊντανό ψιλικομμένο
  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλικομμένο
  • 1 ματσ. κόλιανδρο ψιλικομμένο
  • 1/2 φλ. αποξηραμένο κράνμπερι
  • 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 6 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι

Πλιγούρι σαλάτα

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το πλιγούρι σαλάτα, βάζοντάς το σε ένα μπολ και καλύπτοντάς το με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει).

Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15 λεπτά, για να μαλακώσει και είναι τέλεια η πλιγούρι σαλάτα.

Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το με πιρούνι.

Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, τον κόλιανδρο, το κράνμπερι, το ρόδι, το φιστίκι, το χυμό, το λάδι, και το πλιγούρι.

Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι.

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και χυμό λεμόνι.

Αν σας άρεσε η σαλάταμε πλιγούρι, δείτε και την παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/pligouri-salata-me-kranmperi-frouta-kai-xirous-karpous/