Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί
Για το πλιγούρι με μανιτάρια, καθαρίζουμε
και κόβουμε σε φέτες πρώτα τα μανιτάρια. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να χειρίζεστε σωστά τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι με μανιτάρια. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με νηστίσιμο τυρί.
Αν αγαπάτε το πλιγούρι, εδώ θα βρείτε και όλες τις υπόλοιπες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.