• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
234
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φλ. πλιγούρι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο τριμμένο νηστίσιμο τυρί

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το πλιγούρι με μανιτάρια

    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες πρώτα τα μανιτάρια. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να χειρίζεστε σωστά τα μανιτάρια.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιούν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.

    Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι με μανιτάρια.

    Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με νηστίσιμο τυρί.

    Αν αγαπάτε το πλιγούρι, εδώ θα βρείτε και όλες τις υπόλοιπες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

    Αν σας άρεσε το πλιγούρι με μανιτάρια, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω νηστίσιμη συνταγή:

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται