Πράσινη σαλάτα µε σπαράγγια και τραγανό προσούτο

Δεν περιγράφεται με λόγια η νοστιμιά και ο άρτιος συνδυασμός των υλικών σε αυτή τη σαλάτα με προσούτο. Φτιάξτε τη και θα ξετρελάνετε τους πάντες!

8

15 λεπτά

15 λεπτά

πράσινη σαλάτα προσούτο σπαράγγια - προσούτο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σαλάτα με προσούτο, αραδιάζουμε πρώτα τις φέτες προσούτο σε μία λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
  2. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.
  3. Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα με προσούτο.
  4. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα.
  5. Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
  6. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους.
  7. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα χοντροκόβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα.
  8. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια.
  9. Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, να γίνουν σάλτσα.
  10. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
  11. Γαρνίρουμε με τσιπς από προσούτο, ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο