Ψάρι λεμονάτο με πατατοσαλάτα. Ένα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό φαγάκι! Δοκιμάστε το και θα σας γίνει αγαπημένη...

Ψάρι λεμονάτο με πατατοσαλάτα. Ένα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό φαγάκι! Δοκιμάστε το και θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
15

Για το λεμονάτο ψάρι με βραστή σαλάτα

  • 800 γρ. μικρές πατατούλες ολόκληρες
  • 4 φιλέτα ψαριού (ότι ψάρι βρείτε στην αγορά: μπακαλιάρο - σφυρίδα - τσιπούρα κ.λπ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πλένουμε τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους

    Σερβίρεται ζεστό

    Ψάρι λεμονάτο με βραστή σαλάτα

    Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε σχολαστικά τη φλούδα τους.

    Τις βράζουμε ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν.

    Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μπουκιές.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το ψάρι για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.

    Στραγγίζουμε καλά τις βρασμένες πατάτες και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

    Με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε πρόχειρα σε κομμάτια όσο ακόμα είναι ζεστές.

    Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψάρι λεμονάτο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

    ψάρι στο φούρνο με πατάτες

    Διαφήμιση

    Εσύ ποιο ψάρι προτιμάς;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται