Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ µΕ ΔΑµΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ µΕ ΔΑµΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
- Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ