Ψαρονέφρι µε δαµάσκηνα και κρασί

Ξεχωριστή αγαπημένη συνταγή, γεμάτη γεύσεις και αρώματα – ιδανική για γιορτινά τραπέζια!

Δύσκολη
0:40

5

10 λεπτά

30 λεπτά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Συνταγή, γεμάτη γεύσεις και αρώματα. Ιδανική για ένα γιορτινό τραπέζι! ψαρονέφρι με δαμάσκηνα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ µΕ ΔΑµΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ µΕ ΔΑµΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
  2. Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.
  7. Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.
  8. Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Πουρές πατάτας

Απόρρητο