Ψαρόπιτα

Λαχταριστή πίτα με σολομό, τυρί κρέμα και τραγανό φύλλο σφολιάτας. Σερβίρεται ιδανικά με σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα με τη νοστιμιά της θάλασσας

6

15 λεπτά

35 λεπτά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Συνταγή για πεντανόστιμη ψαρόπιτα με σολομό, τυρί κρέμα και τραγανό φύλλο σφολιάτας! πίτα με ψάρι ψαρόπιτα σολομο και τυρι κρεμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΨΑΡΟΠΙΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΨΑΡΟΠΙΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  3. Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη.
  4. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄, να μαραθούν.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό.
  7. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το σολομό ή το φιλεταρισμένο, ψιλοκομμένο ψάρι.
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  9. Ρίχνουμε στη γέμιση της ψαρόπιτας, τα σωταρισμένα λαχανικά, το καρότο, τις πατάτες και τον άνηθο.
  10. Ανακατεύουμε το μείγμα.

ΓΙΑ ΤΗ ΨΑΡΟΠΙΤΑ

  1. Σε αντικολλητικό ταψί, απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας.
  2. Με κουτάλι αδειάζουμε τη γέμιση στη μέση του φύλλου.
  3. Αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με διάλειμμα αυγού.
  4. Καλύπτουμε την ψαρόπιτα με τη δεύτερη σφολιάτα και με πιρούνι πιέζουμε  γύρω γύρω τις ενώσεις να σφραγιστεί η γέμιση.
  5. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας, με το χτυπημένο αυγό.
  6. Κάνουμε μερικές τρύπες με μαχαίρι, στην επιφάνεια της σφολιάτας.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35΄, έως ότου ροδίσει καλά η ψαρόπιτα.
  2. Αν αρχίσει να παίρνει γρήγορα χρώμα η επιφάνεια, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  3. Αφήνουμε τη ψαρόπιτα, αφού βγει από το φούρνο, να σταθεί για 10′.
  4. Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Απόρρητο