Αυτοί που αγαπούν το ψάρι θα ενθουσιαστούν, γιατί είναι εντελώς διαφορετική. Εάν έχετε πολλούς καλεσμένους, κάντε μικρότερες τις ψαρόπιτες. Η φίνα γεύση...

Αυτοί που αγαπούν το ψάρι θα ενθουσιαστούν, γιατί είναι εντελώς διαφορετική. Εάν έχετε πολλούς καλεσμένους, κάντε μικρότερες τις ψαρόπιτες. Η φίνα γεύση τους θα τους ξετρελάνει.

    1

    Για τις ψαρόπιτες ρολό

    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 500 γρ. φιλέτο ψαριού κομμένο σε μπουκιές
    • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
    • 500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
    • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
    • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά και ψιλοκομμένα
    • 250 γρ. τυρί κρέμα
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 6 φύλλα κρούστας
    Διαφήμιση

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως

      Αντί να τις τηγανίσουμε μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο

      Για τις ψαρόπιτες ρολό

      Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄-7΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.

      Προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

      Τέλος, ρίχνουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 8΄-10΄ μέχρι να πιει όλα τα υγρά της.

      Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα ψιλοκομμένα αυγά και το φρέσκο τυρί.

      Ανακατεύουμε πολύ καλά να κρεμώσει η γέμιση.

      Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αλλιώς θα τρέχει από τα ρολά.

      Αφού κρυώσει καλά η γέμιση και στέκεται στο κουτάλι χωρίς να χύνεται, ετοιμάζουμε τα φύλλα.

      Λαδώνουμε και διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση.

      Βάζουμε κατά μήκος γέμιση, κλείνουμε στα πλάγια και ρολάρουμε σε μεγάλη φλογέρα.

      Μόλις ετοιμάσουμε και τις 6 τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 3΄ από κάθε πλευρά.

      Τις σερβίρουμε ζεστές.

      Μπορούμε και να τις ψήσουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο και ψήνοντάς τες στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 30
      πιτάκια με γαρίδες φύλλο κρούστας και κρέμα τυριού γαριδοπιτάκια
      Διαφήμιση

      Εσύ με τι σαλάτα θα συνόδευες το φαγητό σου;

      Διαφήμιση

      Προτεινόμενος εξοπλισμός

      Διαφήμιση
      Κάτι μαγειρεύεται