Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Ξεκινάμε το μιλφέιγ με σάλτσα βύσσινο, σχίζοντας τη βανίλια και ρίχνοντάς την στην κρέμα γάλακτος να αρωματιστεί για 1 ώρα.
- Έπειτα αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους στην κρέμα και πετάμε το μπαστουνάκι.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη σε μπολ και με μίξερ χειρός τη χτυπάμε να σχηματίσει απαλές κορυφές περίπου 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχει μία ομοιόμορφη υφή η κρέμα.
- Την παγώνουμε.
- Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει.
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
- Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας.
- Το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε επάνω του (να καθίσει ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο) το δεύτερο φύλλο.
- Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια).
- Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα.
- Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 10΄-15΄, έως ότου ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
- Βάζουμε τα βύσσινα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Πάντα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει ελαφρά (για μερικά λεπτά).
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα τυριού και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψημένο φύλλο.
- Βάζουμε λίγη κρέμα τυριού και λίγη σάλτσα βύσσινο, επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, σάλτσα και τελειώνουμε με φύλλο (3 στρώσεις φύλλο-2 στρώσεις κρέμα-βύσσινο), πασπαλίζουμε με άχνη, προαιρετικά με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Αν σας άρεσε το μιλφέιγ με σάλτσα βύσσινο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ