Για τα ψίχουλα ψωμιού
Ετοιμάζουμε πρώτα το ψωμί για τα ψητά μύδια.
Το βάζουμε σε μία λαμαρίνα και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια το ψήνουμε να ροδίσει καλά στους 200°C για 15 λεπτά.
Αφού κρυώσει, το αλέθουμε στο μίξερ ή το τρίβουμε με τα χέρια σε χοντρά ψίχουλα.
Για τα ψητά μύδια
Πλένουμε τα μύδια, αφαιρούμε τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε (το κέλυφος εξωτερικά με σφουγγάρι) να καθαρίσουν. Όσα είναι ανοιχτά τα πετάμε.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και σκεπάζουμε.
Ανακινούμε την κατσαρόλα για 2-3 λεπτά μέχρι να δούμε τα μύδια να ανοίγουν.
Πετάμε όσα δεν ανοίξουν και αφήνουμε τα υπόλοιπα να κρυώσουν.
Αφαιρούμε το πάνω τους κέλυφος και τα στήνουμε στη σειρά μέσα σε ένα ταψάκι.
Σε μπολ ενώνουμε τα ψίχουλα, το μαϊντανό, το σκόρδο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε κάθε μύδι με λίγη από τη γέμιση.
Βάζουμε το ταψάκι σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και σερβίρουμε αμέσως.